M | malabuz |
K | Kardamon |
Ewa-Sally - Link do lekcji wiedzie do Past Simple. Skąd ci się wziął tutaj czas przYszły?
-
vor 11 Jahren
|
+1 |
malabuz - od "czarodzieja językowego" spodziewałabym się jakiejś wskazówki a nie "naśmiewania" z pomyłki przy pisaniu
-
vor 11 Jahren
|
+1 |
Ewa-Sally - Po pierwsze: to było zwykłe pytanie; jakbym się miała naśmiewać, to byłoby całkiem inaczej. Po drugie: pytanie było do Kardamon, nie do ciebie malabuz, bo zgodnie z polską interpunkcją zdanie "Nie, to jest forma czasu przyszłego, (...)" zrozumiałam tak: odpowiedź ("Nie"), a po przecinku ciąg dalszy/uzasadnienie, więc byłam ciekawa "co autor miał na myśli".
-
vor 11 Jahren
|
+1 |
malabuz - Ok, dziękuję za wyjaśnienie. Jak widać nieporozumienia wynikają z mojego niewielkiego doświadczenia w e-tutor. Przepraszam.
-
vor 11 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | zorija |
iSatsu - Nie wiedziałem, że istnieje taka zasada. Dzięki - to cenna informacja =)
Swoją drogą podawanie takich przykładów jak "I didn't know you were here" bez dodatkowych wyjaśnień to bardzo dziwna praktyka jak dla mnie - później powstają tego typu wątpliwości lub po prostu tekst jest rozumiany inaczej. Tym bardziej, że większość ludzi przebywających tutaj jest na etapie nauki (sam należę do tego grona), więc przydałby się mały dopisek pod takim przykładem, dlaczego tak się go tłumaczy. Pozdrawiam. - vor 11 Jahren geändert: vor 11 Jahren |
+3 |
![]() | ipon |
ipon - zorija podpowiedziałam autorowi pytania bezpośredni kontakt z Tutorem .Twój link pokazuje,że Tutorowicze są zawsze na wysokości zadania jeśli chodzi o pomaganie.Ja jednak uważam ,że to Tutor powinien rozwiać wszelkie wątpliwości i wyjaśnić o co chodzi
-
vor 11 Jahren
geändert: vor 11 Jahren
|
|
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.