![]() | maddie1819 |
![]() | ipon |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
E | efogt |
ipon - Może Ci coś podpowiem w Anglii można zarejestrować sie w odpowiednich agencjach,które przydzielają mieszkania komunalne.Są to flaty albo domki.Czynsze są zdecydowanie niższe a po 5 latach możesz taki dom wykupić po naprawdę atrakcyjnej cenie.Ja już mieszkam w takim domu od 4 lat.Zawsze na początku roku od stycznia do marca można wziąć kredyt 1%.Nie wiem czy tak jest w Twoim kraju
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
efogt - Tutaj też można starać się o mieszkania socjalne. Jednak ja nigdy o tym nie myślałam ponieważ zamierzam na stałe w końcu wrócić do Polski. Po drugie te mieszkania socjalne są usytuowane w ja na to mówię 'socjalne dzielnice' które niezbyt mi odpowiadają - bynajmniej nie z powodu tego że się wywyższam czy coś, nie nic w tym guście...
Pozdrawiam. - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
+3 |
maddie1819 - Ipon ten kredyt 1% można tylko wziąć od stycznia do marca???Myślimy z mężem żeby w przyszłości wziąć kredyt i mieć w końcu tutaj swój kąt bo od 6 lat wynajmujemy przez agencję,a jak pewnie się orientujesz zdzierają okropnie z ludzi;/ na ile lat dają kredyty?Ilość wkładu uzależniona jest pewnie od kwoty kredytu?Gdybyś mogła coś więcej mi na ten temat napisać,to byłabym Ci strasznie wdzięczna...;)
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
ipon - Nic więcej nie wiem dowiedziałam się niedawno od znajomej o tym kredycie.Mogę do niej zadzwonic i dowiedzieć się więcej.
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
maddie1819 - Spoko,nie spiesz się,ale jeśli nie stanowiłoby to problemu dla Ciebie to będę wdzięczna za info;)
-
vor 12 Jahren
|
|
![]() | ipon |
![]() | ipon |
Pkutowski - Niedziela dzisiaj jest więc wszyscy odpoczywają nagradzając się tym za pracowity tydzień zawodowy jak i spędzony na etutorze :)
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
![]() | violino |
D | Dominikgk |
Pkutowski - Ale dla mnie i tak najlepszą rzeczą jest to jak się rozmawia z Brytyjczykiem. Powiesz mu coś, a on robi taką minę jakbyś mu wykład robił z fizyki kwantowej, a tu nagle on mówi aaaaaaa, chodzi ci o i tylko w jednym wyrazie mienia literkę i już wszytko wie, a jak rozmawiasz z kimś dla kogo angielski jest drugim językiem, to taka osoba rozumie wszystko od razu.
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
Dominikgk - racja, że lepiej się rozmawia z kimś kto też się uczy angielskiego, niż z anglikiem, ale zwróć uwagę na to, że w angielskim jest 26 liter w alfabecie, a dźwięków ponad 40 w transkrypcji fonetycznej, dla polaka 'a' to jest 'a', dla anglika może być ʌ ɑ: albo ə, mam kolegę Czecha, który "jako tako" mówi po polsku i ja go rozumiem, bo go znam i wiem jak mówi, ale kiedy ktoś go słucha pierwszy raz, to ma duży problem ze zrozumieniem, bo "brzmi" po czesku
-
vor 12 Jahren
|
|
maddie1819 - U mnie w pracy angol z anglikiem nie może się porozumieć,co jest już w ogóle niezłą paranoją;) mega śmiech,no i ta ich gestykulacja;P w ubiegłym roku obił mi sie o oczy artykuł bodajże w Guardianie na temat tego że Polacy mieszkający na wyspach stworzyli tzw ponglish;)
-
vor 12 Jahren
|
|
violino - A mnie się lepiej rozmawia z Brytyjczykiem. Bo przynajmniej nie mam tego odczucia, że mogę użyć słów, których on nie ma w swoim słowniku. I wiem, że to, co mówi, jest tym, co chce powiedzieć ;)
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
bird - Mam dokładnie tak samo. Nieporównywalnie lepiej rozmawia mi się z rodzimymi użytkownikami angielskiego. Prawdę mówiąc nie lubię i męczy mnie konwersacja z kimś dla kogo jest on drugim językiem (chyba, że jest na poziomie C i uporał się w dużej mierze ze swoim niemieckim czy innym akcentem). A już najbardziej nie lubię pewnego zjawiska - sposobu w jaki niektórzy mówią po angielsku (niestety głównie Polacy). Chodzi mi tu o nadymanie i pretensjonalność w głosie, takie szpanowanie językiem.
-
vor 12 Jahren
geändert: vor 12 Jahren
|
|
![]() | Pkutowski |
maddie1819 - Jeśli bardzo chcesz pracować w UK jako ratownik medyczny to zapewne Ci się uda;> bo chcieć to móc...
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
![]() | agnieszka1107 |
![]() | samatii |
A | Ania12557 |
M | martaanderson |
Dominikgk - zgadzam się co do wymowy, podstawy można znaleźć tu http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/pron/
-
vor 12 Jahren
|
+4 |
![]() | hpoznanski |
![]() | tadeuszs |
![]() | remco |
Co wam się najbardziej podoba w etutor?
[poznajmy się] Użytkownicy etutor.pl
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.