ANMELDEN

Pytanie techniczne:-) Może pytam o oczywiste sprawy, ale wybaczcie jestem tu nowa:-)

vor 13 Jahren
Witam!
Przeszłam 60 słów, kliknęłam "zapisz i idź dalej" a system pokazuje mi , że zrobiłam 3% zadania. Fakt, że wcześniej tam weszłam i nie skończyłam tego, ale następnym razem zrobiłam do końca. Podobnie z innym zadaniem, gdzie należało tylko przeczytać list. Pierwszym razem w ogóle mi się nie otwarł rysunek, więc wyszłam stamtąd, kolejnym razem miałam tylko jedną opcję do kliknięci "pomiń" i tak nie mogę tego "zaliczyć", bo cały czas mam to pominięte....
Będę wdzięczna za podpowiedź...
Podobnie nie bardzo rozumiem, jak działa system powtórek...
A
agatach
esterka - Czy dodałaś te słówka do powtórek? Nie klawiszem 1, jak proponuje kolega, tylko 4. Nie musisz wszystkich od razu. Wtedy wchodzisz zakładkę "powtórki" i powtarzasz jak wolisz - pisemnie lub ustnie. Powodzenia :) - vor 13 Jahren
esterka - Usuwanie słówek z powtórek nie ma sensu, nie radziłabym tego robić. - vor 13 Jahren
efogt - Esterka, właśnie jej to wyjaśniłam na dole:) Dzięki. - vor 13 Jahren
esterka - Teraz widzę, Efgot, super to zrobiłaś,(+). Nie było jeszcze Twojej odpowiedzi, kiedy pisałam. - vor 13 Jahren
agatach - Skoro znam te słówka, to usuwam, a jeśli nie to wrzucam do powtórek?...tak zrozumiałam:-) - vor 13 Jahren
efogt - Dziękuje Esterka:) Agata teoretycznie tak. Ale lepiej dodać i zostawić w powtórkach, usunąć jeszcze zdążysz:) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren
efogt - ESTERKA, PRZEPRASZAM CIĘ, TO "DZIĘKI" TROCHĘ DZIWNIE ZABRZMIAŁO:) PODZIĘKOWAŁAM CI ŻE ODPOWIEDZIAŁAŚ TEJ DZIEWCZYNIE NA PYTANIE:)WYBACZ GAFĘ:) - vor 13 Jahren
agatach - Ja podziękowałam niżej, więc mam nadzieję, ze każdy kto pomógł mi to widział:-) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren
esterka - Do Efgot
Ale ja nic dziwnego nie zauważyłam :) Nie ma za co przepraszać :)
Pozdrawiam!
- vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren
DAD - To właśnie jest minus tego forum :)
W takich sytuacjach nie dosyć że pojawiają się w róznych miejscach odpowiedzi, to jeszcze czasami się przestawiaja w szyku :p
- vor 13 Jahren
quantum137 - Na forum się nic nie przestawia, w innych zakładkach owszem :) - vor 13 Jahren
DAD - No to moze w pytaniach to było, nie pamietam :)
W kazdym razie, poprzestawialo sie tak, ze dyskusja kompletnie bez sensu wyszla :)
- vor 13 Jahren

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 5

Ze słówkami jest tak, że musisz kliknać pod danym słówkiem 'Usuń z nauki', bodajże jest to klawisz 1. Nie bój się nie usuniesz słówka a oznaczysz je jako, że je umiesz perfekt. Też 2 dni temu dziwiłem się czemu tak jest. A z tym listem to nie wiem. :)
lukasfajger
agatach - Ogromnie dziękuję za tak szybką odpowiedź! :-) - vor 13 Jahren

Dziękuję bardzo!
A
agatach

Zgadza się: trzeba albo dodać słówko do powtórek albo usunąć je z powtórek, w zależności czy się je zna czy też nie. Po prostu trzeba wykonać na nim jakąś operację. W prawym górnym rogu pojawia się ile z ilu elementów zostało przerobionych. Jeśli przed kliknięciem na "zapisz" liczby się nie zrównają to ćwiczenie nie będzie w pełni wykonane.
J
jredlicka-dysko
jredlicka-dysko - skrótami to jest chyba 1 lub 4. Na pasku pod spodem jest info o skrótach klawiaturowych. - vor 13 Jahren

Wszystkie 60 słów musisz DODAĆ do powtórek za pomocą przycisku "Dodaj do powtórek". Zaczęłaś naukę, jesteś na pierwszej lekcji, więc słowa musisz dodać a nie usunąć, zresztą skoro jest to pierwsza lekcja to jeszcze nie masz co usuwać. Dopiero wtedy dajesz na zapisz i idź dalej. Kiedy dodasz słowa do powtórek. Wtedy będzie dobrze. Słowa które dodałaś do powtórek pojawią się jutro w powtórkach. Nie wszystkie rzecz jasna ale pewna część. Kiedy jutro włączysz komputer zerknij w prawy górny róg, koło flagi w nawiasie będziesz miała ilość słów do powtórzenia. Kliknij tam a system przeniesie Cie do powtórek. Powtarzając słowa zatwierdzaj je na 1,2,3, lub cztery w zależności czy zapamiętałaś już dane słowo czy jeszcze nie. Za jakiś czas sama się w tym połapiesz.
Tak samo jest z ćwiczeniami do zaliczenia obok dialogów i tekstów. Odpowiadasz na pytania i klikasz "Sprawdź" a potem "Idź dalej". Nie jest to wszystko takie trudne jak się wydaje, potrzeba czasu aby się z tym oswoić. Pytaj jak coś jeszcze Cię martwi.

Pozdrawiam.
E
efogt

Ogromnie dziękuję! Nie jest to trudne... :-)ale faktycznie wymaga prób i błędów zanim się to odkryje. Jest w tym tez fajny element nauki, e-learningu. Ale jeśli są osoby, które to już przerobiły i podpowiedzą, to szybciej można skupić się na nauce samego angielskiego:-) dlatego raz jeszcze wszystkim dziękuję! Pozdrawiam!
A
agatach
efogt - To prawda:) Owocnej i szybkiej nauki życzę:) - vor 13 Jahren
Ratmed - Kochana, ja tez na poczatku mialam z tym problem i nie rozumialam o co chodzi, ale po tygodniu uz wszystko ogarnelam i nauka sprawia mi wiele przyjemnosci.
Powodzenia!

- vor 13 Jahren

Ähnliche Threads