![]() | piotr.grela |
![]() | piotr.grela |
tlstar - Ale zupełnie czym innym jest nauka języka poprzez zwykłe, ciągłe mówienie bez znajomości zasad gramatycznych (w stylu 'Kali mieć słoń), a czym innym wkuwanie na pamięć jakichś zdań i zwrotów. Pierwsze ma oczywiście sens, drugie absolutnie nie.
-
vor 6 Jahren
|
-1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
N | NY-NY |
![]() | piotr.grela |
D | dari9 |
piotr.grela - Dari9 dzięki, zobaczę co to za kurs. Chociaż jestem trochę sceptycznie do innych kursów nastawiony.
Każdy język ma to do siebie, że się zmienia a język angielski zmienia się w tempie przeogromnym. Nie ma jednej wymowy angielskiej, jednej gramatyki i jednego angielskiego. Kurs językowy musi być nieskończony, ciągle się zmieniać tak jak Etutor. - vor 5 Jahren |
|
ang-nsw - W ET brakuje mi porządnego trenera rozumienia ze słuchu i nauki wymowy (reszta jest OK) - muszę wspomagać się YT. Chciałbym również wspomagać się kursem (usuniętym, ze zrozumiałych względów, przez moderatora) wymienionym przez dari9. Dari, czy możesz mi go podać na [...]@neostrada.pl
-
vor 5 Jahren
|
+1 |
uczenie się słownictwa - mój log do powtórek jest pomocny, ale..m
Czy zbytnie przejmowanie się gramatyką przeszkadza w komunikacji...
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.